محصولات معتبرترین برندهای خودروسازی جهان را در اتومبیل داودی بیابید
رلهی استارت برای رساندن برق از باتری به آهنربای استارت به کار میرود. اگر این رله فعال شود، استارت شروع به چرخیدن کرده و موتور روشن میشود.
اگر رلهی استارت درست عمل کند، مدار استارت خودرو کامل شده و باعث روشن و خاموش شدن خودرو می شود. خرابی این قطعه در عمل غیرممکن است اما هر قطعهی مکانیکی عمری دارد و بعد از عمر مفیدش نیاز به تعویض آن می باشد.
روشن نشدن خودرو
بسیاری از خودرو های امروزی یک سوئیچ الکترونیکی برای استارت دارند که از راه دور عمل میکند. این کلید یک تراشهی الکترونیکی دارد که مستقیما به کامپیوتر خودروی شما متصل است و سیستم استارت را فعال می کند. ممکن است این سیستم هم دچار اشکال شود و پیامهای هشداری را در پنل خودرو نمایش دهد. در ادامه با برخی از علائم خرابی این قطعه آشنا میشویم.
قطع نشدن استارت پس از روشن شدن خودرو
وقتی موتور خودرو روشن شود، باید سوئیچ یا دکمهی استارت را رها کرد. در این حین می بایست مدار استارت قطع شود و اتصال استارت به موتور را از بین ببرد. اگر استارت پس از روشن شدن خودرو در مدار باقی ماند، تقریبا میتوان مطمئن بود که رلهی استارت دچار اشکال شده است. اگر چنین اشکالی پیش بیاید، احتمال آسیبرسیدن به استارت، مدار استارت و سیستم انتقال قدرت وجود دارد.
دیده شدن مشکلات متناوب در خودرو
اگر رلهی استارت درست عمل کند، هربار که آن را فعال کنیم، نیروی الکتریکی را به سیستم استارت منتقل میکند. اما ممکن است بر اثر حرارت، گرد و خاک یا مشکلات دیگر، رله به درستی عمل نکند. اگر سعی دارید که خودرو را روشن کنید اما روشن نمیشود و با دوباره انجام دادن این کار خودرو روشن میشود، به احتمال زیاد مشکل از رله است.
صدای تق تق حین استارت زدن
این اتفاق زمانی رخ میدهد که باتری شما جریان کمی را تولید میکند اما میتواند علامت عملکرد ناقص رلهی استارت هم باشد. رله یک قطعهی صفر و یکی است. یعنی یا جریان را کامل عبور میدهد یا اصلا عبور نمیدهد. بااینحال، یک رلهی خراب میتواند چنین صدایی را در مدار استارت ایجاد کند. رلهی استارت یک قطعه با عمر بالا و بسیار قابل اطمینان است اما ممکن است به دلایلی دچار ایراد شود. اگر با هریک از علائم بالا مواجه شدید، حتما عملکرد این رله را مورد بررسی قرار دهید.